Toate noutățile

Coenzima Q10 și Seleniu – doi aliați de încrede ai femeii în lupta pentru tinerețe fără bătrânețe...

În ultimii ani aceste două elemente au devenit extrem de populare în rândul femeilor, mai ales după vârsta de 30 de ani. De ce anume și care sunt beneficiile acestor două ingrediente, ne propunem să le elucidăm în cele ce urmează...

Coenzima Q10 nu este doar un mit frumos, relatat de reclame și tratamentele anti-aging. Antioxidantul există în orice organism și este responsabil de procese celulare importante pentru sănătate și longevitate. Coenzima Q10 este substanță liposolubilă miraculoasă, despre care tot auzim în jurul nostru, atât de la medici, cât și cosmetologi. Este considerată o adevărată ”fântână a tinereții” grație efectelor antirid.

Ce este de fapt coenzima Q10?

Coenzima Q10 stă la baza fiecărei celule și a fiecărei reacții chimice din organism. Rolul său este să producă energie, fiind esențială pentru sănătatea celulelor, a țesuturilor și a organelor. Este indispensabilă pentru organism – absența ar stopa procesele biochimice. Vitamina Q10 se găsește în alimente ca soia, alune, spanac, broccoli, sardine, macrou, păstrăv, carne, dar totodată este produsă și de corpul uman.

Beneficiile vitaminei Q10

 Coenzima Q10 în cosmetologie

 În prezent coenzima Q10 este unul dintre ingredientele ”la modă” care se regăsește pe toate ambalajele produselor cosmetice, în special a cremelor pentru regenerare și riduri. Îmbătrânirea prematură apare ca un cumul de factori (dezechilibre hormonale, efectele radicalilor liberi precum și radiațiile UV). La persoanele peste 30-35 de ani, pielea începe să își schimbe aspectul fiind vizibile primele riduri, ceea ce înseamnă că nivelul Q10 scade, odată cu reducerea capacității celulelor ce produc colagen, elastină și alte molecule importante pentru elasticitatea pielii.

Suplimentele ce conțin această vitamină reduc semnificativ riscul de îmbătrânire a celulelor pielii, la fel și cremele care conțin coenzima Q10 sunt benefice, însă eficiența acestor produse combinate este incomparabilă.

 Seleniu este mai important pentru sau pentru ?

Trebuie să începem cu faptul că Se este un element esențial în nutriție. În plus, este o diferență foarte mare între cum organismul bărbaților folosește seleniul fată de organismul femeilor. Cert este că pentru ambele sexe, seleniul are un efect antioxidant, adică luptă împotriva elementelor care pot cauza cancer sau boli cronice, numite şi radicali liberi. Se află în majoritatea țesuturilor musculare corpului, inclusiv în rinichi, ficat, splina şi pancreas. Cea mai mare cantitate se găsește în glanda tiroidă, asemănător iodului. În plus, seleniul întărește imunitatea şi se afla în multe medicamente pentru boli cronice, precum cele pentru HIV şi în lupta cu alți viruși mai rari, dar foarte puternici. Deoarece are un impact puternic asupra funcțiilor hormonale, o lipsă de seleniu este mai vizibilă la femei decât la bărbați. În cazul femeilor, o cantitate mare de seleniu se aliază cu vitamina E şi încetinește procesele de îmbătrânire. Utilizarea seleniului se recomandă femeilor în perioada de menopauza, deoarece ameliorează bufeurile și starea de indispoziție generală.

De asemenea, joacă un rol important în menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor. Seleniul mai intervine în sinteza coenzimei Q10, prin urmare rezultatele nu vor întârzia să apară dacă aceste elemente vor fi administrate în combinație (Q10+Se+vit E).

Trebuie de menționat că, la fel ca și coenzima Q10, Seleniu reprezintă un mineral esențial care poate fi asimilat din alimentație. Sursele bogate în seleniu sunt de origine animală și vegetală (carnea, fructele de mare, peștele, cerealele integrale, alunele, leguminoasele, dar și ciupercile).

Sănătatea reprezintă o stare de armonie mentală, emoțională și fizică. Puritatea și echilibrul trebuie să se regăsească atât în ceea ce consumăm, în regimul de viață pe care îl avem, cât și în mediul în care trăim, gândurile pe care le dezvoltăm și în sentimentele pe care le nutrim.

Pentru o sănătate de fier consumați alimente și suplimente îmbogățite cu seleniu, Q10 și multivitamne necesare organismului.