all news

Un regim alimentar sănătos este cea mai bună sursă de vitamine și minerale. Totuși, chiar dacă mănânci ceea ce trebuie, există probabilitatea să apară dezechilibre ale unor nutrienți esențiali. În cazul în care ești sau intenționezi să rămâi însărcinată, vitaminele prenatale vor acoperi aceste carențe.

De regulă, necesitatea organismului unei femei în timpul sarcinii în materie de vitamine și oligoelemente crește de 1.5 ori. De exemplu, o femeie însărcinată are nevoie de  1,5 mai mult calciu, de 2 ori mai mult fier și acid folic, iar necesarul de zinc, iod, vitamine B6 și B12 – crește în medie cu 30%. Este foarte dificil să asiguri un aport suficient de vitamine, iar asimilarea corespunzătoare a acestora din alimente este și mai complicată, iată de ce obstetricienii, ginecologii și nutriționiștii recomandă un aport suplimentar de complexe de vitamine.

Vitaminele prenatale vs. Vitamine obișnuite

Vitaminele prenatale au un conținut mai mare de acid folic și fier, comparativ cu alte multivitamine.

  • Acidul folic contribuie la prevenirea defectelor de tub neural ale fătului.
  • Fierul are un rol esențial în dezvoltarea și creșterea copilului. Mai mult decât atât, fierul previne anemia, extrem de importantă pentru sănătatea mămicii și a bebelușului.
  • Calciul și vitamina D sunt importante, în mod deosebit în al treilea trimestru de sarcină, când fătul se dezvoltă mai repede, iar sistemul osos al acestuia necesită un aport deosebit de Ca.
  • Zincul joacă un rol important în sinteza și regenerarea ADN-ului. Deficitul de zinc poate afecta dezvoltarea fătului și crește riscul de malformații.
  • Magneziul asigură funcționarea normală a glandelor paratiroide și transmiterea neuromusculară și reduce hemoragia antepartum.
  • Deficitul de iod poate duce la cretinism.

De asemenea, mai multe studii de specialitate au demonstrat că vitaminele prenatale reduc semnificativ riscul de naștere a unui copil cu greutate mică.

Vitaminele prenatale sunt foarte importante în perioada de preconcepție, pe parcursul sarcinii și chiar după naștere. Ele au un rol major în menținerea sănătăţii viitoarei mame și a fătului. Swiss Energy PRENATAL MULTIVIT este destinat pregătirii viitoarelor mămici pentru sarcină, naștere și pentru perioada de alăptare. Noul supliment alimentar este un complex echilibrat de vitamine și minerale sub formă de nanocapsule cu eliberare prelungită, ce oferă organismului tinerei mămici un aport de nutrienți complet, în dozele recomandate de către specialiști. O singură capsulă conține microgranule cu diametrul de cca 1 mm. Microgranulele sunt acoperite cu o membrană polimerică rezistentă la pH, prin care are loc eliberarea treptată a ingredientelor active (nu mai puțin de 8 ore).

Ce tip de vitamine prenatale este necesar să alegeți?

De regulă, vitaminele prenatale pot fi cumpărate, fără prescripție medicală, din orice farmacie. Medicul curant v-ar putea recomanda o anumită marcă sau ar putea lăsa la discreția dvs. Vitaminele Swiss Energy Prenatal Multivit pot fi cumpărate la un click distanță, în magazinul online www.frei.md, în magazinele Medtehnica și în farmaciile din localitatea dvs.

Cât timp se recomandă să luați vitaminele prenatale?

Medicii specialiști recomandă ca vitaminele prenatale să fie administrate pe durata întregii sarcini și în perioada  alăptării, pentru a asigura aportul necesar de elemente nutritive organismului în creștere și viitoarei mămici. Swiss Energy Prenatal Multivit conține 19 vitamine și minerale + Calciu + Fier + Acid Folic + Vitamina K2 absolut indispensabile organismului matern în această perioada delicată.

Vitaminele și un regim alimentar corect sunt esențiale pentru o sarcină sănătoasă

Specialiștii în domeniu susțin că, pe lângă acidul folic și multivitamine, este foarte important ca o mămică să opteze pentru un stil de viață sănătos, atât în timpul sarcinii, cât și înaintea acesteia. Una dintre explicațiile pentru care suplimentele sunt atât de importante sunt modificările epigenetice. Acestea reprezintă schimbări ale genelor care nu pot fi explicate prin modificări ale secvenței genetice și sunt influențate de un stil de viață sănătos și de un aport corect de vitamine.