all news

Pulsoximetrele Dr. Frei au devenit dispozitivele vedete în perioada pandemică. De ce?
Pentru că acest dispozitiv ar putea contribui la depistarea precoce a virusului.
Pulsoximetrele sunt dispozitive ce măsoară concentraț ia oxigenului din sânge. Procentul de hemoglobină oxidată (HbO 2 ) din totalul hemoglobinei reprezintă concentraț ia oxigenului din sânge. Pulsoximetrele, în funcț ie de model, se pot aplica la nivelul unui deget de la mână, de la picior sau la lobul urechii.

Importanța pulsoximetriei pentru sănătate

Pulsoximetrul este un dispozitiv de avertizare timpurie. Un pulsoximetru măsoară în mod continuu nivelul de saturație cu oxigen al hemoglobinei din sângele arterial. Cunoașterea nivelului de oxigen din sânge poate ajuta la identificare problemelor de sănătate într-un stadiu incipient. Majoritatea dintre noi trebuie să avem o saturație în oxigen de cel puțin 95%, pentru a ne menține celulele sănătoase. Misiunea dispozitivului este de a verifica cât de bine pompează inima oxigenul către restul corpului. Se crede că un nivel mai mic decât norma prevăzută pentru o perioadă scurtă de timp nu va provoca deteriorări celulare, dar dacă acest lucru se întâmplă des, celulele vor avea de suferit. Un nivel prea scăzut de oxigen din sânge poate suprasolicita inima și creierul.

De ce este important să se măsoare nivelul de oxigen?

De obicei, dacă suferim de vreo afecțiune sau suntem în perioada de convalescență, nivelul de oxigen din sânge poate fi mai mic decât normal. Este important să fim la curent când se întâmplă acest lucru, deoarece nivelul scăzut de oxigen face dificilă funcționarea corectă a celulelor organismului. Să presupunem că oxigenul ar fi „combustibilul” care face ca organismul să „funcționeze”. Deci dacă are puțin „combustibil”, corpul va funcționa slab. Este necesar să întreprindem acțiuni cât mai repede.

Pulsoximetrul Dr. Frei AS-304-L indispensabil în această perioadă

 

Libertatea de a fi sănătos – este sloganul care stă la baza activității brandului elvețian Dr.Frei. Calitatea excepțională, designul modern și prețul rezonabil sunt criteriile de bază care permit produselor marca Dr. Frei să își mențină avantajul competitiv pe orice piață. În această perioadă dificilă, Dr. Frei rămâne alături de oameni, oferind surse care suplinesc nevoile de siguranță, de dragoste și de apartenență, lansând pe piață un nou produs, perfect pentru a fi folosit în mediul privat, cât și mediul medical.

Pulsoximetrul Dr. Frei servește la măsurarea neinvazivă a saturației arteriale în oxigen (SpO₂) şi a frecvenței cardiace. Saturația în oxigen indică procentul de hemoglobină din sângele arterial care fixează oxigenul. Din acest motiv reprezintă un parametru important pentru evaluarea funcției de respirație. Pulsoximetrul Dr. Frei poate fi utilizat oriunde și oricând avem nevoie: acasă, în călătorii, în spitale, cămine de îngrijire sau de asistență socială, în timpul antrenamentelor susținute de către sportivi sau în sălile de fitness. De asemenea, nu trebuie să uităm și de cei care fumează în mod constant. Pulsoximetrul Dr. Frei, este ușor de folosit, rapid și nedureros și poate fi cumpărat pe www.frei.md.

Principiul măsurării pulsoximetrului Dr. Frei

 

Principiul de funcționare al dispozitivului este tehnologia de inspecție fotoelectrică a oxihemoglobinei adoptată în conformitate cu tehnologia de scanare și înregistrare a capacității pulsului. Mici raze de lumină trec prin sângele degetului, măsurând cantitatea de oxigen. Acest lucru se întâmplă prin măsurarea modificărilor de absorbție a luminii din sângele oxigenat și din cel dezoxigenat. Acest procedeu nu este dureros și astfel, pulsoximetrul va putea să redea care este nivelul saturației de oxigen, dar și bătăile inimii.

Sunt două valori numerice obținute de la monitorul pulsoximetrului:

1. Saturația hemoglobinei cu oxigen din sângele arterial. Oximetrul detectează saturația periferică pe degetul de la mână, picior, sau lobul urechii, astfel rezultatul este înregistrat ca saturaţia periferică cu oxigen, descrisă ca SPO2.
2. Pulsul în bătăi pe minut. Unele pulsoximetre afişează undă de puls sau un indicator care ilustrează puterea pulsului depistat. Acest afişaj indică cât de bine ţesuturile sunt perfuzate.

Care sunt simptomele care indică scăderea oxigenului din sânge?

Iată doar câteva dintre simptomele, pe care le recunoaștem deseori și poate nu le asociem cu lipsa de oxigen din sânge:
● Amețeală, confuzie
● Dureri de cap
● Oboseală cronică sau extenuarea
● Dificultăți în a respira
● Respirație rapidă
● Tensiune arterială crescută
● Lipsă de coordonare
● Dureri în piept.

Așadar, atunci când oxigenul scade, este necesar oxigen suplimentar, adică oxigenoterapie.
Și medicul este singurul care poate face indicația acestei terapii.

Care sunt afecțiunile care pot scădea oxigenul din sânge?

Iată doar câteva exemple de afecțiuni în care nivelul de oxigen din sânge poate scădea: boli pulmonare (BPOC, pneumonie, astm, emfizem, fibroză pulmonară, bronșită), boli de inimă, insuficiență cardiacă, anemie, apneea în somn, malformații cardiace congenitale, febră. Dacă vă confruntați cu astfel de simptome și vă știți și cu una afecțiunile de mai sus, faceți programare rapid la medic. Pentru a vedea cauza reală și tratamentul adecvat pentru aceasta. Medicul este singurul care poate să vă pună un diagnostic de certitudine și să vă ajute cu un tratament adecvat afecțiunii Dvs.

Care sunt utilitățile pulsoximetrului?
● Pentru a evalua cât de bine funcţionează un nou tratament pentru plămâni
● Pentru a determina dacă cineva are nevoie de asistență în respirație
● Pentru a evalua cât de eficient este un ventilator
● Pentru a monitoriza nivelul de oxigen în timpul sau după o intervenție chirurgicală care necesită sedare
● Pentru a determina cât de eficientă este terapia suplimentară cu oxigen, în special atunci când este vorba de un nou tratament
● Pentru a evalua abilitatea unei persoane de a tolera activitatea fizică crescută
● Pentru a evalua dacă cineva se opreşte din respirat în timpul somnului, așa cum se întâmplă în cazul apneei, în cadrul unui studiu de cercetare al somnului.

Cele mai frecvente întrebări despre pulsoximetrul Dr. Frei:

Este potrivit pentru adulți și copii?
S-ar putea sa fiți surprinși, răspunsul este da, dar nu și pentru nou-născuți.
Este ușor de utilizat, procedura de măsurat este simplă?
Dispozitivul are la bază metoda fotometrică, iar în momentul activării, sunt emise două linii luminoase, ce sunt transmise în vasele de sânge și în capilarele din deget. Un senzor va detecta cantitatea de celule de hemoglobină din sânge și poate determina dacă de acestea sunt atașate sau nu molecule de oxigen, indicând în felul acesta saturația.

Rezultatele afișate sunt ușor de citit și interpretat?
Pentru a exclude alte complicații și situații neprevăzute, acest aparat este foarte ușor de citit.
Metoda nu este invazivă, iar tot ce trebuie să faceți e să așezați dispozitivul pe deget. Datele citite vor fi culese imediat, iar dvs le veți vizualiza pe un display.

Cum funcționează: cu baterii sau poate fi încărcat?
Majoritatea modelelor sunt extrem de mici, portabilitatea fiind o caracteristică principală.
Acestea funcționează cu baterii de tip AAA în medie cam 20 de ore.
Care sunt excepțiile de folosire?

Măsoară doar saturația de oxigen din sânge?

Pulsoximetrul Dr. Frei poate măsura pe lângă nivelul de saturație de oxigen din sânge și pulsul. Varianta de aparat care se pune pe deget, putând fi folosită foarte rapid atât de adulți și de copii, deopotrivă, având o acuratețe de ±2%, cu rezultate instant afișate pe display.